Słodkie choinki

Na mikołajki i święta

Składniki:

Przygotowanie:

Daktyle wcześniej namoczyć w gorącej wodzie min. 30 minut. Jeśli do dyspozycji jest mocny blender, można pominąć ten krok.

Papier do pieczenia wysmarować odrobiną oleju kokosowego.

Zblendować: olej, banana, szpinak, daktyle, chlorellę, proszek do pieczenia, cynamon na mniej lub bardziej gładką masę.

Masę i płatki owsiane wymieszać bardzo dokładnie łyżką. Odstawić „ciasto” na 10 minut.

Formować ciasteczka. Można to robić przy pomocy metalowych foremek lub ręki (formować kulki i spłaszczać je).

Piec w temperaturze 180 stopni 15-20 minut. Po 20-minutowym pieczeniu będą porządnie zarumienione.

Po połowie czasu pieczenia można bardzo delikatnie odwrócić ciastka na drugą stronę.
Jeść po ostudzeniu.

poleć przepis znajomym: