Potrawka z ciecierzycą

Bez cholesterolu

Składniki:

Przygotowanie:

Ciecierzycę wcześniej namoczyć przez noc i ugotować w świeżej wodzie.

Cebulę obrać, pokroić i zeszklić w niewielkiej ilości oliwy wymieszanej z wodą.

Posiekać kapustę i dodać ją do zeszklonej cebuli. Dolać niewielką i niezbędną ilość wody i dusić pod przykryciem przez ok. 10 minut. W międzyczasie dorzucić susz warzywny/ bulion, sos sojowy, oregano i czubrycę. Dokładnie wymieszać.

Gdy kapusta będzie dostatecznie miękka (powinna jednak być lekko chrupiąca) dodać ciecierzycę, chlorellę i posiekany szczypiorek z cebulkami. Dokładnie wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze kilka minut – wedle uznania.

Podawać na przykład z kaszą jaglaną i pomidorkami.

poleć przepis znajomym: