Kokosowe kulki mocy

W czekoladzie

Składniki:

polewa

Przygotowanie:

Daktyle wcześniej namoczyć. Następnie zblendować. Dodać wiórki kokosowe, chlorellę i zmiksować wszystko razem na klejącą się masę mocnym blenderem lub innym urządzeniem wysokoobrotowym.

Najpierw masę intensywnie zgniatać dłońmi, a następnie formować kulki. Układać je na papierze do pieczenia i mrozić przez 15 minut.

Przygotować polewę czekoladową. Olej kokosowy rozpuścić w garnku. Zdjąć go z kuchenki. Dodać kakao, łyżkę syropu i szczyptę soli. Bardzo dokładnie wymieszać.

Po 15 minutach kulki zamaczać w polewie i umieszczać w papilotkach. Jeśli na koniec zostanie jeszcze trochę polewy, wylać ją na kulki.

Umieścić je w zamrażalniku na 20 minut. Później przechowywać w lodówce.

Z podanych ilości składników otrzymasz ok. 16 kulek.

poleć przepis znajomym: