Ciasteczka chlorellowe z cukinią

Słodka przekąska bez cukru i mąki!

Niektóre warzywa z powodzeniem można lokować w słodkich przekąskach. A słodka przekąska nie musi zawierać ani odrobiny cukru, aby smakować. A jeśli do tego zawiera taki superfood jak chlorella, to naprawdę warto włączyć ją do swojej diety. Ciasteczka są delikatne, mięciutkie i rozpływają się w ustach, a ich składniki można dowolnie modyfikować zamieniając jedne płatki czy suszone owoce na inne.

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie składniki po rozdrobnieniu mieszamy dłońmi tak, aby powstała masa, którą następnie formujemy w kulki, które spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Ciasteczka pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 10 minut, a następnie delikatnie odwracamy na drugą stronę i dopiekamy przez kolejne 5 minut.

Jemy po ostudzeniu.

poleć przepis znajomym: